Személyre szabott testtartásjavító megoldások

Az Ozoana módszer kidolgozóitól

Ha a tested már fájdalommal, gyulladással, bizsergő érzésekkel jelzi, hogy valami nincs rendben, nem árt közbelépni.

Idejében orvosolva a negatív tendenciák visszafordíthatóak, ha a tényleges megoldásra törekszel.

A legtöbb ízületi-, mozgásszervi probléma hátterében jól elrejtve helytelen testtartási szokások húzódnak. Ha ezeket megtaláljuk, és felülírjuk helyes mozgásmintákkal, a probléma gyökerestől lesz kihúzva.

Végre lehetőséged van ehhez a tudáshoz gyorsan, Rád szabva, akár az otthonodban is hozzájutni!

A szakszerű segítség most igény esetén házhoz megy!*

A jelen helyzetben az egészségtudatosság kiemelten fontos. Az egészségügy maximálisan le van terhelve, ezért aki csak teheti, a leghelyesebb döntésként a megelőzésbe fektet energiát. Ezzel nem csak magunkon, hanem másokon is segíthetünk…

A bajt tetézi, hogy az időseknél a bezártság, elszigeteltség érzés és a mozgáshiány, fiatalabbaknál a “home office” okozta egész napos ülőmunkák, a megszűnt edzési lehetőségek és a növekvő stressz (melynek nagy része az ízületekben és izmokban rakódik le feszültségként) a problémák sokasodásához vezet.

Már biztosan nagyon sokat hallottál a rendszeres mozgás és a helyes testtartás fontosságáról, és a bejegyzésünkben még olvashatsz is róla később.

Napjainkban az immunrendszerünk erősítése, szervezetünk erőnlétének fokozása kiemelt jelentőségű . Nem beszélve az élettani folyamataink lezajlásához szükséges legoptimálisabb körülmények biztosításáról. Könnyítsük meg a saját szervezetünk dolgát!

Gondolom, hogy ezekre már Te is gondoltál, DE…

Mi történik abban az esetben, ha…?

 • a korlátozások miatt tréningekre, edzésekre, foglalkozásokra nem mehetsz el
 • az online foglalkozásokon való részvétel nehezen megoldható számodra
 • gyorsan szeretnéd testtartásproblémáidat felismerni és felszámolni
 • számodra kifejezetten fontos az okok, a “hogyan” és a megoldás mélyreható megértése, de még nem találtál a kérdéseidre választ
 • SÜRGŐS segítségre van szükséged, esetleg már fájdalmaid is vannak
 • egyedi adottságok, problémák miatt egyéni bánásmódot igényelsz
 • egyszerűen csak jobban szeretsz egyedül, a saját ütemedben gyakorolni és haladni

A vészhelyzet ideje alatt is van lehetőséged a helytelen testtartás okozta problémáiddal komolyan foglalkozni az Ozoana személyre szabott programcsomagjainak segítségével.

Mit tartalmaznak az Ozoana személyre szabott programcsomagjai?

V.I.P. START csomag

 • Személyes állapotfelmérés az Ozoana által kifejlesztett “4szemközt” technika alkalmazásával (“4 eye technique”)
 • A számodra leghatékonyabb tréningterv kialakítása, megértetése és betanítása.
 • A saját tréningedhez videós támogatást biztosítunk, így nem kell félned attól, hogy elfelejted a gyakorlatokat, vagy a kivitelezés módját.
 • A csomag kedvezményes, bevezető ára: 30.000 Ft helyett 15.000 Ft
 • Helyszín: Szombathely, vagy igény esetén házhoz megyünk.*

V.I.P. GOLD csomag

 • Személyes állapotfelmérés az Ozoana által kifejlesztett “4szemközt” technika alkalmazásával (“4 eye technique”)
 • A számodra leghatékonyabb tréningterv kialakítása, megértetése és betanítása.
 • A saját tréningedhez videós támogatást biztosítunk, így nem kell félned attól, hogy elfelejted a gyakorlatokat, vagy a kivitelezés módját.
 • Heti rendszerességgel online konzultáció, nyomon követés: a saját tréninged folyamatos szakmai felügyelete és módosítása a haladásod függvényében.
 • Negatív mozgásmintáid felismertetése, és fokozatos felülírása.
 • Zárótalálkozó: A helyes állapotot fenntartó videós edzésterv betanítása.
 • A SIKER 3 komponense : SZAKMAI TUDÁS és FELÜGYELET + kitartó, rendszeres GYAKORLÁS
 • A program átlagosan 4 hetet vesz igénybe, egyéni esetben hosszabb időt is igényelhet.
 • A csomag kedvezményes, bevezető ára: 95.000 Ft helyett 60.000 Ft / 4 hét
 • Helyszín: Szombathely, vagy igény esetén házhoz megyünk.*
 • Csak olyan eseteket vállalunk, ahol reális esélyt látunk a javulásra. Ehhez szükségünk van arra, hogy a jelentkező problémáját, kórelőzményeit előzetesen érthetően felvázolja, és akár fotókkal, leletekkel (ha vannak) alátámassza a kompetenciánk megítélése és a megoldás kidolgozásának érdekében.

Milyen problémákat okozhat a helytelen testtartás?

A testtartás nagymértékben befolyásolja a szív, a tüdő működését, az emésztés hatékonyságát, az anyagcserefolyamatokat, a szerveid, izmaid tónusát és helyzetét, a testedben uralkodó nyomásviszonyok kialakulását.

A teljesség igénye nélkül vegyünk néhány olyan problémát, melyeknek hátterében a helytelen testtartás is állhat (és leggyakrabban áll is): kopások, gyulladások, légzési nehézség, keringési problémák, sérvek, aranyér, visszér, inkontinencia, szerv süllyedések, gyengülő immunrendszer, emésztési problémák, stb.

Tudom, most meglepő dolgokat is olvashattál. Mi köze lenne a testtartáshoz annak, ha valakinek például légzési nehézsége van? Természetesen nem kizárólagos okként jelöltem meg a tartáshibát, de ha a bordakosár helyzetén és térfogatán javítani tudunk, a légzés paraméterei is nagymértékben javulni kezdenek. A részletes magyarázatért kövesd az oldalt, mert bővebben el fogjuk magyarázni a “miérteket”.

A biztonságos és tudatos mozgás az egészséged egyik kulcsa!

A jelen helyzetben pedig még fontosabb!!! Miért?

Pasteur a halálos ágyán beismerte: ” a kórokozó semmi, a táptalaj a minden”! Ez a mi esetünkben annyit jelent, hogy elsődleges feladatunk megerősíteni a szervezetünket, mert nem mindegy, milyen állapotban találkozunk fertőzésekkel. Vannak, akik tünetek nélkül vagy enyhe lefolyással esnek át egyes betegségeken, míg másokat ledönt a lábukról.

A jó hír az, hogy mi is tehetünk azért, hogy az első csoportba tartozzunk!!

Nézzünk pár példát, hogyan hat a szervezetedre a rendszeres mozgás!
 • az immunrendszer erősödik
 • javul a vérkeringés és a sejtek oxigén ellátottsága
 • csökken a vérnyomás, és rendeződnek egyéb nyomásviszonyok is a szervezetben
 • megerősödik a szívizom
 • nő a tüdőkapacitás és javul a légzés
 • javulnak az anyagcsere-folyamatok (zsír-, szénhidrát anyagcsere, stb.)
 • erősödnek és izmok, a test stabilitása és koordinációs képességek javulnak
 • elősegíti a csonttömeg megőrzését
 • javul az ízületi porc vérellátása, és javul az ízületek mozgásterjedelme

A rendszeres mozgás viszont komoly veszélyeket is rejthet magában, ha a kivitelezés nem megfelelő! A leggyengébb pont könnyen megsérül.

Ennek következménye pedig bizonyos fokú mozgásképtelenség is lehet, így még a kiinduló helyzetnél is rosszabb állapotba kerülünk. Ezt tudatosan kerüljük el! Folyamatos szakmai felügyelet mellett tanuljuk meg inkább helyesen használni a testünket…

Miért fontos a HELYES TESTTARTÁSsal végzett tréning?

Általában a helytelen mozgási szokásainkkal nem vagyunk tisztában, amiért senki nem hibáztatható. Ha tudnánk, mit csinálunk rosszul az életünkben, már régen változtattunk volna, de honnan tudnánk (mindenhez nem érthetünk)..?!

Az is lehet, hogy rendszeresen mozogsz, ami már dícséretes. Viszont ha közben öntudatlanul is a káros mozgásmintáidat követed, akár még maradandó károkat is okozhatsz magadnak. Egy idő után a rossz szokás felgyorsult, exponenciálisan romló folyamatokat indíthatnak el.

Tréning, azaz folyamatos gyakorlás nélkül szokásokat felülírni nem tudunk. Szükséges a helyesen kivitelezett gyakorlatok, sémák nagyszámú ismétlése ahhoz, hogy igazi megoldást érhessünk el! Képzeld el, mennyi idő alatt alakult ki a szokás… Akkor a cseréje sem történhet meg egyik napról a másikra. Viszont egy szakmailag jól felépített, célratörő, Rád szabott edzésterv és annak kitartó követése a javulás mértékét is felgyorsítja! Pár hét alatt csodákra vagy képes, ha elkapod a “MIÉRT-HOGYAN-MENNYIT” fonalát! Ebben segítünk Neked a V.I.P. programok során!

Az Ozoana Tesstartásjavító módszerét azért hoztuk létre, hogy a káros szokásaidat biztonságban cserélhesd le helyesre! Ezután pedig az egész szervezeted fellélegezhet!

Jó egészséget kívánunk!

Kádár Zoltán és dr. Heitz Anikó, Ozoana alapítók

*A személyes találkozás alapfeltétele a program sikerének. Erre sort keríthetünk székhelyünkön, Szombathelyen, vagy igény esetén házhoz is megyünk 50 Ft/km költségtérítés ellenében. Több jelentkező esetén közeli településekről az útiköltség szétoszlik.