Az Ozoana method segít abban, hogy boldogabban járhasd az utadat.

Egy módszer, ami Rólad szól! Egy rendszer, ami a mai kor emberének segít jobb életet élni. Mert nem csak az a fontos, hogy meddig élsz, hanem az is, hogyan! Az utóbbi néhány évtizedben robbanásszerű technikai fejlődés ment végbe a világban. Már nem kell kilométereket gyalog megtennünk, heteket várnunk egy levélre, kimenni a kúthoz vízért, amiért nagyon hálásak lehetünk. Cserébe viszont különböző fizikai-, mentális-, és érzelmi mellékhatásokkal is szembe kell néznünk. Fizikumunk fokozatosan gyengül, struktúránk pedig torzul a mozgásszegény és javarészt ülő életmód következtében.

Az idegrendszerünk viszont túlterhelés alatt van.

Olyan információáradat zúdul felénk (és ez már a kisgyermekeket is érinti), melyre már nincs elég feldolgozási ideje a szervezetnek. Ezt a legkülönfélébb módon jelzi is: álmatlanság, ingerültség, érzelmi labilitás, memóriaromlás, stb. Ahhoz, hogy élvezhesd ennek a kornak az áldásait, az Ozoana módszer egy olyan eszköztárat ad a kezedbe, melynek segítségével Te minimalizálhatod a civilizációs mellékhatásokat. 7 fontos életterület, 7 modul, 7 tréning. Ha az életed nem abba az irányba halad, amerre szeretnéd, Íveld újra! Segítünk!

Vissza az „alapprogramhoz”!

Mit értünk alapprogram alatt?

Az evolúció során az emberi faj mindig rugalmasan alkalmazkodott a rárótt feladatokhoz. Egy olyan testtartási, érzelmi és gondolkodási szoftver fejlődött ki bennünk, amely a túlélést biztosította. A test struktúrája, az agy mérete és funkcionalitása, és még a génállományunk is folyamatosan változott az évmilliók során. Például 3,5 millió év alatt az agy térfogata megháromszorozódott. Mára már legtöbb esetben nem a túlélés a tét, óriási teljesítmények leadására váltunk képessé akár művészetek, tudományok vagy a sport területén. Viszont az elmúlt néhány évtizedben mintha pár vírus került volna a gépezetbe. Az életveszélyt elkerültük, viszont testünk különböző részei funkció nélkül maradtak, és így leépülésnek indultak. A leépülés pedig olyan következményekkel is járhat, mint például a vérkeringés és anyagcsere lelassulása. Elkezdtünk önromboló tevékenységeket végezni anélkül, hogy ezek tudatosulnának bennünk. A technológia fejlődésével ülő életmódra vagyunk kárhoztatva már gyerekkortól. Ez gerincünk anatómiai görbületeit eldeformálja, és kikapcsolja a test tartását biztosító természetes védelmeket. Sőt, a munkamegosztás is felborul szervezetünkben, és az izmok, szalagok már nem csak az eredeti feladatukat látják el, túlnyúlnak vagy épp túlfeszülnek. Ennek a folyamatnak később egyértelmű következménye lesz a fájdalom. Viszont nem kell, hogy a folyamat eljusson eddig és külön jó hír, hogy vissza is fordítható. Az Ozoana módszert azért dolgoztuk ki, hogy segítségével újra aktiválható legyen az emberi faj alapprogramja: a test természetes struktúrája, az izmok eredeti funkciója, az alapvető védelmi mechanizmusok, az idegrendszer kiegyensúlyozott működése, az érzelmi stabilitás, stb. Természetesen mindez olyan mértékben valósítható meg, amennyi rajtunk múlik, de ez sokkal több, mint gondolnánk. Láthatjuk, hogy különböző mozgási-, gondolkodási- és érzelmi szokásokat használunk, más-más programokat futtatunk. Célunk, hogy ezek közül mindenki azt találja meg, amely az Ő saját, egyéni fejlődését biztosítani tudja.

Az Ozoana módszer ebben segít. Mert akkor vagy boldog, amikor a lelked bele tudod tenni az életedbe. Ezzel elérheted a sikereidet. Viszont a gyenge pontok fognak leléptetni az élet különböző színpadairól. Módszerünkkel azon problémák megoldását tűztük ki célul, amelyeket saját magunknak okozunk.

Három fontos dolgunk van ahhoz, hogy a tehetségünk kibontakozhasson:

 1. A leggyengébb láncszemünk védelme:
  A hibáinkat ritkán szeretjük. Ennek megfelelően próbáljuk a figyelmünket elterelni róluk. Pedig ahol gyengék vagyunk, ott van szükségünk megerősítésre. A folyamatokat a legszűkebb keresztmetszet szabályozza le.
 2. A tehetségünk használata:
  Amit nem használunk, az elmúlik és visszafejlődik. A tehetségünket azért kaptuk, hogy jobbá tegyük magunk és mások sorsát. Ha ennek megfelelően használjuk is, az feltölt energiával, és egyre jobban leszünk. Ha viszont például fáj a fogad, nem tudod élvezni az életed. Ilyenkor már nem fontosak az igazi céljaink. Védd meg a gyenge pontod és tedd meg, ami tőled telik. Amikor jól vagy, már használhatod az energiád.
 3. Azt a problémát tudjuk megoldani, ami rajtunk múlik.
  Vannak dolgok, amiket egyáltalán nem tudunk befolyásolni. Ha ezekre fókuszálsz, elvesztegeted azt az időt, amit arra fordíthatnál, hogy megoldd azt, ami rajtad múlik! Pl: pletyka, mások hibáztatása, okoskodás stb. Ha úgy érzed időzavarba kerültél, nyerd vissza a hatékonyságodat!

Moduljaink átadásakor eszköztárunkat a 3M elvei köré csoportosítottuk:

 • Megértés: Az összefüggések felismertetése és tisztázása. Mi zajlik a testedben? Mi okoz problémát? Hol tudunk beavatkozni? Az összefüggések felismertetése és tisztázása.
 • Megtapasztalás: Milyen érzés, ha az “alkatrészeid” a helyükön vannak és helyesen használod őket? Mitől terelődnek a bennünk zajló folyamatok a saját medrükbe?
 • Megoldás: Mit kell tenni, hogy javuljon a helyzeted? Konkrét útmutató a jó szokások kialakításához. Ezután már be tudod illeszteni az életedbe.

„Íveld újra”

Mit jelent az „Íveld újra”?

Sokat gondolkoztunk, hogy mi legyen az a szlogen, melynek ígéretét be is tudjuk tartani, ugyanakkor magába foglalja mind a 7 modulunk üzenetét. Ez lett az „Íveld újra”!

Célunk az volt a rendszer megalkotásakor, hogy mindenki megtalálja azt a területet, amelyet fejleszteni szeretne magában. Viszont nem árt az alapoktól indulni. Akit folyamatosan itt-ott fizikai fájdalmak gyötörnek, nem a lelki életével szeretne foglalkozni elsősorban. Viszont, ha szemmel láthatóan nincs is ilyen problémád, a struktúrád, a tartásod és a rugalmasságod visszaszerzése és megerősítése kihat a mentális és lelki fejlődésedre is.

Ha már előjött a rugalmasság fogalma, beszéljük meg a lényegét először fizikális szinten. Testünk rugalmasságát szerkezetileg az ívek adják: a gerinc ívei, a kéz és a láb boltívei. Ha például a talpban van a probléma, akkor ez minden felette lévő alkatrészünkre negatív hatással lesz. Ezért elsődleges feladatnak tartjuk, hogy Íveljük újra testünk beépített rugóit.

Mit jelent a szlogenünk mentális vagy érzelmi megközelítéssel? Szerintem, már kitaláltad! Itt is a rugalmasság a cél. Az evolúció során is mindig az a faj maradhatott fent, amely alkalmazkodni tudott a változásokhoz. Ha szeretnéd ezt az ősi képességet feléleszteni magadban jól bevált módszerek útmutatásával, a későbbi modulok erről szólnak. Ha az életed nem abba az irányba halad, amerre szeretnéd, Íveld újra! Segítünk!