amdrea.ott [@] ozoana.hu

+36 20 777 3582

Ott Andrea vagyok, 2019 őszén végeztem el az Ozoana oktató képzést. A mozgás stresszoldó hatását akkor éreztem meg először, mikor a vizsgáimra készültem az egyetemen. A vizsganap előtti biciklizés közben meg tudtam feledkezni egy időre a másnapi vizsgámról. 

A biciklizést aztán leváltotta a röplabda, a tenisz, a sárkányhajó, a step aerobic, a boogie-woogie és egyszer csak eljutottam a jógához. Kihívást találtam a dinamikus órákban, ezért nagyon tetszettek. Majd az alkalmanként jelentkező fájdalomérzetek rávezettek, hogy jobban megismerjem az alapgyakorlatok helyes kivitelezését is.

Kádár Zoltán jóga óráin az ászanák ismert utasításai mellé olyan más utasításokat is kaptunk, amelyek a védelmeket kapcsolták be mozgás közben. Az így végzett gyakorlások után nem jelentekezett fájdalom és mindig feltöltődtem energiával. Ezekből az extra utasításokból fejlődött ki az Ozoana módszer. A módszer fejlődésének így én is részese lehettem már a rendszer kialakulása közben.

Az itt tanult védelmeket aztán más típusú mozgásoknál is beilleszhetőnek találtam, sőt sorban állás és villamosra várakozás közben is alkalmazhatók.Megtisztelő számomra, hogy az Ozoana módszert 2019 őszétől másokkal is megoszthatom.