nikolett.nagy [@] ozoana.hu

+ 36 20 555 9973

Táncos családba születtem így a mozgás, a mozgás szeretete már a kezdetektől fogva jelen volt az életemben. Akármilyen úton (tánc-, jóga-, bölcsész-, kommunikációs-,művészetterápiás tanulmányok …) képeztem magam és képzem mind a mai napig, az egyik legfontosabb célom, hogy olyan tudást adhassak, ami épít és segít a mindennapok sodrásában. Viszonylag korán lehetőséget kaptam arra, hogy táncpedagógusként és jógaoktatóként a mozgáson keresztül megvalósíthassam ezt a célomat, de komoly problémát jelentett, hogy sokáig abban hittem csak a mennyiség számít.

Az „az a jó, ha fáj” mottó szerint edzettem azért, hogy a mozgásom tánc és később már jóga terén is minél precízebb legyen és bár rengeteg sikert és eredményt köszönhetek a mestereimnek egy idő után mégis úgy éreztem nincs rendben, hogy a nyak-, váll- és hátfájdalom a mindennapjaim része a sok gyakorlás ellenére.

2015-ben végeztem Kádár Zoltán és Papp József által vezetett hatha jóga oktató képzést, amelyen Zoli felhívta a figyelmemet arra, hogy egyenes gerincem van és ezért a különféle testtartásokban rám más, plusz korrekciók is vonatkoznak, amelyekre folyamatosan figyelnem kell.

Ezen a ponton értettem meg, hogy a mennyiség (rengeteg edzés) mit sem ér, ha nincs mögötte megértés és elfogadás. A gerinc görbületeimet teljes mértékben nem tudom helyreállítani, de meg tudom érteni annak működését és tudatosan tudok dolgozni azért,hogy ne keletkezzen fájdalom a korábban említett területeken, hogy meg tudjam védeni magam.

A testünket akkor tudjuk megvédeni, ha értjük annak működését!

Az OZOANA módszer megadta a lehetőséget számomra, hogy ezt a tudást én is továbbadhassam a környezetemben élő felnőttek és gyerekek számára egyaránt.

Várom, hogy találkozzunk és együtt tegyünk testtartásunk és életmódunk javításáért!