aniko.heitz@ozoana.hu

+36 70 382 4324

“A Múltban tanultad meg a leckét, amit a Jövőben alkalmazhatsz. Ne add fel Félúton..!”

Gyógyszerész végzettségem van. Az egyetem elvégzése után a DEOEC Biofarmácia Tanszékén dolgoztam és oktattam rezidensként. Mivel már hallgatóként is a megelőzés, a betegségek mielőbbi felismerése és a legoptimálisabb megoldások keresése foglalkoztatott, így fókuszom a Gyógyszerészi gondozás, ezen belül is a Metabolikus szindróma témaköreire helyeződött. Kutatásaink során nyilvánvalóvá vált, hogy milyen óriási lelki-, fizikai-, szociális- és anyagi terhet jelent, ha egy betegséget nem idejében ismerünk fel. Innen is fakad az, hogy a preventív szemléletmódban és a betegségek, problémák mielőbbi „oki” kezelésében tudok igazán hinni.

A jóga filozófiájával – Juhász László útmutatásai nyomán- 11 éve, kismamaként kezdtem el ismerkedni. Nagyon nehéz élethelyzetben jelentett biztos kapaszkodót, ami segített továbblendülni. Örökre hálás leszek érte.

Viszont pár hónappal a szülés után fizikai fájdalmak is jelentkeztek nálam, melyek egyre jobban erősödtek.  Így mielőbbi megoldást kellett találjak a problémáimra. Kivizsgáltattam magam: reumatológia, röntgen, MRI, stb. Kiderült, hogy jelentősen ellaposodott az L4-L5 csigolyák közötti porckorong, ráadásul van egy kismértékű ferdülés is ezen a területen, de a fájdalom igazi okát nem sikerült megfejteni. Így lassan már hozzám tartozott a derékfájás. Ekkor kezdődött az igazi megoldáskeresés: próbáltam megérteni az életem történéseit fizikai és lelki síkon egyaránt. Elindultam tanfolyamokra és témába vágó továbbképzésekre. Végigjártam a létrát az Asram Jógaközpontban: kismama-, babás-, gyerekjóga és mozgásfejlesztő gyerekjóga oktatói, illetve hatha jógaoktatói tanfolyamokat végeztem (tanáraim: Csíki Mariann, Sáfrán Ildikó, Kádár Zoltán, Papp József, Varga Judit, Kuti Judit). Közben sorra jártam a képzéseket. Tanultam Bene Mátétól, Almásy Csillától, Kulcsár Mihálynétól, Tótszöllősy Tündétől. Nia és Így tedd rá tanfolyamokat is végeztem, mivel a tánc és a zene is nagyon fontos részét képezik az életemnek, és saját bőrömön tapasztalom fejlesztő és energetizáló hatásukat. Ezen kívül nagyon sok önismereti tréningen vettem részt (többek között Menis Yousry, Master Yu és SooJin, Erős Anita, Fitos Mónika vezetésével). Minden kurzusról kincsekkel tértem haza, melyeknek általam átszűrt esszenciáját úgy érzem, tovább kell adnom. Az a szemlélet erősödött meg bennem, hogy nem áldozatok vagyunk az élethelyzeteinkben.  Legtöbb problémánk hátterében mi magunk állunk – a mintáink, a szokásaink, a beállítottságunk, a gondolkodásmódunk, stb.-, csak esetleg nem értjük, vagy még nem tudunk róla.

Nagyon sokat tanultam a nálam jógázó felnőttektől és gyerekektől is egyaránt. Nem véletlen a mondás, hogy „mindenki a tanítód”. Viszont a legnagyobb tanítás bennünk rejlik. Gyerekkoromban úgy éreztem, a genetika kitolt velem: már korán csúnya bütyköm és kiegyenesedett gerincem, ezen kívül előretolt csípőm és furcsa, görbe lábaim voltak. Mára ezeknek a „deformitásoknak” köszönhetem több, az Ozoanaba is beépített módszer kidolgozását. Mivel e területeken könnyebb számomra a ráhangolódás, így hatékonyabban tudok segíteni a hasonló problémákkal küzdőknek. Ezen kívül olyan összefüggéseket ismertem fel, melyeket „hibátlan” testtel nem sikerült volna. Szinte tereltek a fájdalmak az úton, amiért mára szintén nagyon hálás vagyok.

Kádár Zoltánnal 2 és fél éve dolgozunk az Ozoana módszer kidolgozásán és megvalósításán. Ő volt az, akinek az óráin mindig biztonságban éreztem magam, és tőle vettem át azt a szemléletet, hogy nem kell mindent úgy elfogadni, ahogy mondják. Figyeljünk a saját testünk jelzéseire, mert abból tanulunk igazán. Ezt az elvet követem a gyakorlásomban. Az Ő 25 éves jógaoktatói múltjának termését ötvöztük az én tapasztalásaimmal. Létrehoztunk egy olyan rendszert, melynek legfőbb ismérve, hogy azokon a pontokon avatkozik be, ahol a leggyorsabban és leghatékonyabban lehet eredményt elérni.

Úgy gondolom, hogy csak akkor lehetünk hitelesek bármilyen életterületen, ha őszinte szívvel és hittel tudunk a téma mögé állni. Mivel az általunk összegzett módszerek átalakították az életemet, és már nagyon sok emberét, nincs kétségem afelől, hogy működnek. A módszer pedig folyamatosan fejlődik, mert minden nap új tapasztalatot rejt. Amikor gyógyszertárban dolgoztam, sok betegen láttam az elkeseredést amiatt, hogy úgy gondolták, nekik már csak a fájdalomcsillapító szedése segíthet. Szeretném, ha az emberek újra hinni tudnának abban, hogy kezükben van a változtatás lehetősége, ha megértik a bennük zajló folyamatokat. Ennek a felismertetésében és megélésében szeretnék segíteni mindazoknak, akik még talán bizonytalanok, de tenni szeretnének önmagukért. Mert az egészség a legjobb életbiztosítás…