Nőként annyi szerepet töltünk be életünk során, hogy szinte lehetetlen felsorolni. Úgy tartja a mondás, hogy teher alatt nő a pálma – de egy szint után még ő is megrogyhat…

Mi viszont szerencsések vagyunk, ezt könnyen elkerülhetjük. A szervezetünkbe olyan “kincsek” vannak beépítve, amelyek hozzáértő, napi pár perces edzéssel egy életen át be tudják tölteni védő funkcióikat.

Gyere el Te is, hogy megtudd, hogyan lehetséges aktiválni természetes stabilizátorainkat a leggyorsabban és a leghatékonyabban!

Fókuszban:

  • „Külső – belső tartás” nőknek
  • Mozgásszervi fájdalmak megelőzése, felszámolási lehetőségei, regeneráció (lábfej-,  térd-, csípő-, derék-, váll-, stb. problémák)
  • Ülő-, és álló munkát végzők védelme
  • Nőkre jellemzőbb problémák kiküszöbölése (pl. inkontinencia, visszér, stb.)
  • Női élet és helyes tartás: védelem házimunkák végzése, gyereknevelés, cipekedés, stb. közben
  • Női szervek és a medence energetizálása, esszenciális izmok erősítése
  • A testtartás élettani folyamatokat javító hatása (légzés, emésztés, keringés, stb.)
  • Vitalitás, kisugárzás, női energiák
  • Ritmus, egyensúly, ciklusok
  • Stressz elengedése, pihenés, töltődés

Mire számíthatsz az órákon?

– Jól bevált, hétköznapi praktikák a fájdalom kiiktatására
– Takarítás, cipekedés, női munkák gerincvédelemmel
– Gerincstabilizátorok erősítése
– Energetizáló gyakorlatok
– Relaxáció

És gyakorlás, gyakorlás és jó hangulat!:)

Az Ozoana tartásjavító módszertan segítségével tetőtől talpig megerősítjük a test azon zónáit és képleteit, amelyek ha kiiktatódnak, nagy galibát okozhatnak.

Előképzettséget nem igényel a gyakorláson való részvétel. Az egyszerűen kivitelezhető jóga pózok segítségével viszont olyan izomcsoportokat erősítünk meg, melyek létét eddig még talán nem is érezted.:)

Az este tudásanyaga megváltoztathatja a Te életedet is!
“Elbúcsúzni egy több éves problémától, az felér egy kisebb csodával…” (egy hálás gyakorló)

Miért tartom kiemelten fontosnak a gerinc védelmét?

A saját történetem

Nekem is az életemet “mentette meg” a módszer kidolgozása. Kislányom születése után 9 évet küszködtem nem múló derékfájással, és egyéb női problémákkal (melyeket majd személyesen osztok meg Veletek). Ennyi idő alatt hozzám nőttek a gondjaim, mert nem tudtak rajtam segíteni, de sosem adtam fel a reményt. Tanfolyamokra jártam, és folyamatosan gyakoroltam. És megérte: a szenvedés véget ért! A tapasztalataim pedig bekerültek az Ozoana tartásjavító rendszer módszertanába, melyet párommal dolgoztunk ki.

Hiszem azt, hogy ha nekem és még sok gyakorlónknak sikerült komoly problémáktól megszabadulni, Neked is fog, ezt a tudást felhasználva. Sőt, ha még időben vagy, meg is előzheted őket.

Kiemelt kihívások a nők életében

Amerikai tanulmányok szerint a várandósság alatt a nők legalább fele derékfájástól szenved, és ez a szám sokszorosára nő a babák születése utáni időszakban – sőt mi több, egyre gyakoribb a gerincsérv kialakulása is (például gondoljunk a babák folyamatos kiemelgetésére egy minimum 1 méter mély kiságyból, a csípőn való cipelésükre, vagy a szoptatásra kissé görnyedt pozícióban).

Idősebb korban a hormonális változások okozhatnak nehézségeket. A poszt-menopauzális életszakaszban bekövetkező jelentős ösztrogén szint csökkenés állhat annak hátterében, hogy a csontritkulás sokkal gyakoribb a hölgyek esetében a velük egyidős urakkal összehasonlítva (a megbetegedési arány 3:1). Az osteoporosis leggyakoribb következményei között szerepelnek a csigolyatörések és -elcsúszások is, melyek a hát különböző súlyosságú fájdalmait okozhatják.

Legyen szó a várandósság vagy a klimax okozta változásokról a női szervezetben, abban az egészségügy témában kompetens szakértői mind egyetértenek: az említett problémák megelőzhetők vagy enyhíthetők, ha idejében fordítunk figyelmet a megfelelő minőségű és mennyiségű fizikai aktivitásra, terhelésre. Így, ha idejében erősítjük meg a gerincstabilizátorainkat és tereljük a csontépülés irányába a bennünk zajló folyamatokat, azt a szervezet később fájdalommentességgel hálálja meg.

A fiatalok jövője

Már 13 éves a nagylányom, és sajnos a mozgáshiány meghagyja az ő korosztályán is a nyomát. Új jelenségeket is kialakít a mai generáció: “egyenes” gerinc, vagy épp SMS- nyak. Mire eljutnak a lányok a kismamaságig, érdemes felkészíteni a testüket erre a “terhelésre”.

Nem szeretném, hogy a lányom is úgy járjon, mint annó én 24 évesen. Célom a lehető legtöbb fiatalhoz is időben eljuttatni ezt a tudást. Bízom benne, hogy lesznek ebben lelkes segítőim!:)

12 éves kortól már a lányok nagyon ügyesen tudják a gyakorlatokat végezni.

Lehetőséged lesz rendszeresen is gyakorolni, hogy a képességek aktiválódjanak és fenn is maradjanak hosszú távon távol tartva a problémákat.

Találkozzunk csütörtökönként este a Paragváriban és töltődjünk együtt!

Hozz magaddal egy matracot, és érdemes lehet egy kis plédet is odatenned a táskába a relaxációhoz.

Várlak szeretettel!

dr. Heitz Anikó
Alternatív mozgásterapeuta, kismama-, babás-, gyerek- és felnőtt jógaoktató, szakgyógyszerész

Helyszín: Paragvári Utcai Általános Iskola B ép. tornaterme (Bejárat a Liszt Ferenc u. felől)

Árak: 2000 Ft/ alkalom, 7000 Ft/ 4 alkalom

Az első alkalom mindenkinek ingyenes: bemutató órának számít.

Szeretném a családok helyzetét megkönnyíteni, ezért 1 felnőtt és 1 diák ára egy családból: 3000 Ft/alkalom, 10500 Ft/ 4 alkalom.

A tudnivalókért kérlek regisztrálj itt: