Lúdtalp, bütyök és bokasüllyedés okozta nehézségek és kiküszöbölési lehetőségeik

Hiánypótló képzés nem csak mozgásoktatóknak

Személyesen és közkívánatra 5 napig elérhető online verzióban is!

Időpont: 2021.10.23. 9:30 – 13:00

Helyszín: Ozoana West Mozgásstúdió, 1132 Budapest, Kresz Géza u. 29. 10-es kapucsengő

Oktatók: dr. Heitz Anikó és Kádár Zoltán, az Ozoana testtartásjavító módszertan kidolgozói

Ár: 9000 Ft a program kezdetéig bejelentkezve

Téged is érint valamelyik az említett problémák közül? Fájdalmat is okoz? Esetleg fel kellett már függesztened egy időre a munkádat miatta?

Jártál már úgy, hogy bármennyire törekedtél tökéletesen kivitelezni egy pózt, mégis maradt egy rejtett instabilitás érzésed? Szeretnéd felszámolni?

Egyre gyakrabban vesznek részt az óráidon olyan gyakorlók, akik lábfej rendellenességekkel küszködnek? Szeretnél nekik szakmailag megalapozottan segíteni, és a megfelelő védelmek beiktatásával vezetni az óráidat?

Tudatos szülőként szeretnél az említett témáról világosabb képet kapni?

Közhelyesen hangozhat, mégis igaz: ha bármelyik kérdésre IGEN-nel válaszoltál, ez a workshop Neked szól!

Miért Neked szól?

 • A lúdtalp, illetve a boltívek részleges vagy teljes hiánya, mára már népbetegségnek számít. A növekvő gyakorisága ellenére viszont nagyon sok tévhit kering a témával kapcsolatban. Érdemes már magát a fogalmat pontosítani, mit is takar. A lúdtalp például nem azonos a bokasüllyedéssel. Nem árt tisztázni azt sem, hogy mikor melyik boltív érintett a problémában.
 • A mozgás lúdtalppal vagy bütyökkel speciális odafigyelést és szaktudást igényel. A pózok statikája ilyen esetekben már a földdel érintkezéskor módosul, mondhatni torzul, így a helyzet kezelése nagy felelősséget ró ránk, mozgásoktatókra. Nem beszélve a fájdalmas, akár hosszú távú következményekről, melyet akár csak a járás vagy a szükséges védelmek nélküli gyakorlás okozhat.
 • Téged is zavarhatnak a “vakfoltok”. Ez egy olyan téma, melyről nem könnyű egyértelmű, kiforrott, a gyakorlatban könnyen használható és átadható tudásanyagot szerezni. Mi sem találtunk. Viszont mivel az említett lábfejproblémák minket is érintettek, égető feladat volt a megoldások és a javítási lehetőségek kidolgozása, megtalálása.

Mit kapsz a tanfolyamon?

 • Naprakész, egyedülálló ismeretanyagot a lúdtalp, bokasüllyedés, bütyök problémaköreiről és járulékos következményeikről (boka-, térd-, csípő érintettség, stb.).
 • Megismered a lábfej funkcionális anatómiáját és statikai felépítését.
 • Elmagyarázunk olyan holisztikus összefüggéseket, melyekkel eddig még nem találkozhattál. Például meg fogod érteni, hogyan befolyásolja a boltívek megléte (vagy nem léte) a bennünk zajló anyagcsere folyamatokat vagy épp bizonyos nyomásviszonyokat, stb.
 • Megtudod, milyen alapvető védelmeket kell beiktatni a gyakorlásba lúdtalp, bütyök, stb. fennállása esetén.
 • Megtanulod ránézésre felismerni, hogy a gyakorlód melyik lábfejproblémával küszködik – annak milyen stádiumában, és milyen módosításokra vagy kompromisszumokra van szükésge a pózok kivitelezése során.
 • Felvázoljuk a mai helyzetképet gyermekkortól időskorig és a várható jövőt. Megvitatjuk, hogy a mostani fiatal generáció milyen “lábakkal” és problémákkal fog pár éven belül az óráidra érkezni – vagy jár már most Hozzád (akár gyerekjógára). Hogy érdemes erre felkészülni?
 • Megelőzés és mozgásterápiás lehetőségek.
 • Rálátást kapsz az egyéb egészségügyi társszakmák különböző, akár megdöbbentő állásfoglalásaira.
 • Lehetőséged lesz kipróbálni azt a saját szabadalommal rendelkező eszközt, mely az eddigi tapasztalatok alapján a legrövidebb idő alatt a leghatékonyabban képes a boltívek kialakításában résztvevő izmok, fasciák és a csontstruktúra problémáin javítani, vagy akár megoldani.

Időpont: 2021.10.23. 9:30 – 13:00

A programon személyesen és online is részt vehetsz.
Ha az időpont nem megfelelő számodra, az anyag 5 napig elérhető lesz.

Helyszín: Ozoana West Mozgásstúdió, 1132 Bp. Kresz Géza u. 29. 10-es kapucsengő

Ár: 9000 Ft a program kezdetéig megrendelve (személyes részvétel esetén 3000 Ft előleg utalásával tudod a helyedet biztosítani). Utána 22.500 Ft-ért lesz elérhető.

Online részvétel: zoom-on keresztül

Ha lábfejproblémával érkezel a helyszínre – és beleillik a tananyagba – közösen megvitathatjuk a megoldási lehetőségeket.

Jelenleg 16 fővel fogunk dolgozni, ezért érdemes időben lefoglalnod a helyedet!

Ha most esetleg lemaradtál, iratkozz fel hírlevelünkre!

Kérdés esetén keress bennünket bizalommal! info@ozoana.hu

Várunk szeretettel!

dr. Heitz Anikó és Kádár Zoltán